Ngarep > Kabar > Warta industri

Apa akibat saka mesin excavator ora ngganti lenga ing wektu

2022-03-03

Apa akibat saka mesin excavator ora ngganti lenga ing wektu?

Ngganti oli Yen lenga ora diganti pas wektune, tekanan lenga bakal sithik banget. Konsekuensi paling langsung saka tekanan lenga kurang yaiku bakal nyebabake gesekan semi-garing utawa gesekan garing ing antarane macem-macem bagean kawin, mesin bakal duwe gangguan sing ora normal, lan ing kasus sing abot, bakal nyebabake kobongan kothak.

Masalah ing ngisor iki bakal nyebabake tekanan lenga mudhun: panyimpenan lenga sithik banget, lan ora ana lenga utawa lenga ing sistem pelumasan; lenga reged utawa kenthel, sing ndadekake pompa lenga ora bisa nyedhot lan ngompa lenga kanthi efektif; lenga tipis utawa amarga suhu mesin Dhuwur nyebabake lenga dadi luwih tipis lan bocor saka celah-celah pasangan gesekan mesin.

Uga bakal nyebabake masalah tekanan minyak sing berlebihan. Tekanan lenga sing gedhe banget bisa nyebabake kegagalan panyaring bensin, nyebabake deposit karbon ing silinder mesin lan kegagalan liyane. Iku uga bakal nyuda umur engine.

Masalah ing ngisor iki bakal nyebabake tekanan lenga mundhak: viskositas lenga gedhe banget (contone, lenga ing mangsa ora diganti karo lenga ing mangsa panas); lenga wis rusak lan gel, sing nyuda fluiditas lenga; unsur Filter utawa wacana lenga diblokir.

Ora ngganti lenga ing wektu uga bakal nimbulaké masalah saka endhot gedhe banget. Sludge umume amarga tekanan dhuwur gas unburned, asam, Kelembapan, belerang lan nitrogen oksida ing kamar pangobongan ngetik lenga ing crankcase liwat longkangan antarane ring piston lan tembok silinder, lan banjur pipis karo bubuk logam diprodhuksi dening nyandhang bagean. Bebarengan, akumulasi alon-alon, banjur endapan dibentuk.

Iku bakal mimpin kanggo Tambah saka endhot, lan Tambah saka endhot bakal mimpin kanggo blockage saka Filter lan bolongan lenga, kang bakal nimbulaké kangelan engine lubrication, aggravate lan banjur mbentuk endhot.

Konsekuensi sing paling serius yaiku nyandhang macem-macem bagian mekanik mesin, kayata piston lan silinder. Sawise ana masalah karo piston lan silinder, banjur mesin perlu mrikso, lan mrikso soko saben pemilik mesin ora pengin ndeleng.

Kurang lenga, kakehan endhot ing lenga, lan kinerja lenga mudhun bakal nyebabake nyandhang serius ing tong silinder lan piston. Yen lenga ora diganti ing wektu, masalah ing ndhuwur Sejatine bakal katon, supaya iku perlu kanggo ngganti lenga ing wektu.